Felles aksjonsstøtteverktøy

En frivillig fra Kjøllefjord Røde Kors vil den 26. og 27. oktober delta på felles opplæring på Gardermoen. Fra Røde Kors i Finnmark vil det totalt delta 3 personer. I tillegg til dette vil personell fra Politiet, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp i Finnmark delta på samlingen.

Når samlingen er over, vil de som har deltatt få ansvaret for opplæring av alt personell i Finnmark som skal delta på søk og redningsoppdrag.

Det er ikke klart enda når dette verktøyet skal tas i bruk i Finnmark.

Hovedredningssentralen startet vinteren 2019 utvikling av Støtteverktøy for redningstjenesten 2.0. Dette skjedde på initiativ fra Norges Røde Kors. Prosjektet besto av fem produkter, hvorav fire er ferdig utviklet som en del av oppgradering av SAR-rapport til en 2.0. versjon.

Det er det femte produktet – et felles aksjonsstøtteverktøy for redningstjenesten utvikles nå i samarbeid med BarentsWatch.

Hvem jobber med dette?

Hovedredningssentralen har delegert oppdraget med å utvikle løsningen til BarentsWatch, som er en avdeling i Kystverket.

Det er etablert en bredt sammensatt operativ ekspertgruppe som kommer med faglige innspill og vurderer den helhetlige løsningen kontinuerlig i utviklingsløpet. Gruppen består av representanter fra Politiet, Politihøgskolen, Norges Røde Kors, Norsk Folkehjelp Sanitet, Norske Redningshunder, Norsk Radio Relæ Liga og Speidernes Beredskapsgrupper, samt BarentsWatch som løsningsanavarlig og Hovedredningssentralen som eier og bruker av løsningen.